Prehransko svetovanje

Enkratno prehransko svetovanje

Enkratno prehransko svetovanje je primerno za tiste, ki želite nekaj osnovnih napotkov ali pa se šele odločate o sodelovanju z nutricionistom.  Primerno je tudi za vse, ki se sicer razmeroma zdravo prehranjujete a vas zanimajo dodatne informacije v povezavi  z vašo prehrano in sedanjimi prehranskimi navadami. Računate lahko na jasne, zanesljive informacije, podpre z aktualnimi znanstvenimi smernicami.

KAKO POTEKA PRVO PREHRANSKO SVETOVANJE?

KAKO POTEKA ENKRATNO PREHRANSKO SVETOVANJE

Pred posvetom opravimo telefonski klic, kjer nam že predstavite vaše želje, cilje in težave. Nato, boste tri dni natančno beležili vnos vse vaše prehrane v prehranski dnevnik. Prehranski dnevnik nato analiziramo in preučimo vaš dosedanji vnos hranil. Preko prehranskega dnevnika, dobimo tudi okvirni vpogled v vaše navade in v vaš življenjski slog.

Na tak način dobimo nekaj dragocenih podatkov že pred samim svetovanjem. To nam omogoča, da se vašim željam in težavam posvetimo že pred srečanjem ter vam na samem svetovanju kvalitetno svetujemo.

Prehrana, vaše počutje in vaše zdravstveno stanje sta močno povezana z življenjskim slogom in fizično aktivnostjo. Vsak posameznik ima edinstvene potrebe, zato vsak primer obravnavamo individualno in se vam popolnoma posvetimo.

Na posvetu bomo že sestavili okviren plan prehrane, vašega življenjskega sloga in možnosti za izboljšavo. Spoznali boste tudi osnove uravnoteženega prehranjevanja in na katere stvari morate biti pozorni za optimalno zdravstveno stanje ter počutje.

CENA STORITVE: 100€

  • Natančna analiza tri-dnevnega prehranskega dnevnika

  • Meritev telesne mase

  • Meritev telesne sestave z BIA (bioelektrična impedančna analiza)

  • Znanje o uravnoteženem prehranjevanju prilagojeno vašemu življenjskemu slogu

  • Plan prehrane, aktivnosti in življenjskega sloga

  • Primerno tudi za vegetarijance, vegane in druge prehranske navade

  • Svetovanja so možna tudi online


Kako lahko nadaljujem po enkratnem posvetu?

V kolikor boste presodili, da vam enkratni prehranski posvet ne zadostuje in potrebujete več pomoči, priporočamo šest-tedenski prehranski coaching. V šestih tednih imamo ravno dovolj časa, da poiščemo najbolj optimalen način za doseganje želenih ciljev, vi pa začnete čutiti in videti spremembe. V program je že vključeno zdravo nakupovanje v trgovini po vaši izbiri, kjer poglobimo znanje o živilih in razširimo možnosti za vaš jedilnik.

PREBERITE VEČ


Odgovori na pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Jedilnik ni vključen v prehransko svetovanje. Vendar vam ga lahko na podlagi posveta in doplačila sestavimo in prilagodimo po vaših željah in potrebah ter v skladu z aktualnimi nutricionističnimi smernicami.

V kolikor otroci in mladostniki živijo v istem gospodinjstvu je priporočljivo, da se tudi starši udeležijo svetovanja. Ni pa nujno. V kolikor bi posvet želili opraviti ločeno, je možno tudi to.

Na prehranskem svetovanju bomo odkrili in ozavestili vaše navade in izbire živil, ki so vas pripeljale do povišane telesne mase ter vam podali relevantne informacije o zdravem in uravnoteženem prehranjevanju, ki jih lahko takoj uporabite. Od uspešnosti izgube telesne mase je odvisno veliko dejavnikov kot so na primer predznanje o zdravem prehranjevanju, okolje v katerem živite, podpora in nenazadnje vaša vztrajnost. Izguba telesne mase ni lahek proces.

V kolikor se z izgubo telesne mase soočate prvič ali pa se že dolgo vrtite v krogu je morda boljša storitev za vas pomoč pri hujšanju.

Da. Prehransko svetovanje je primerno tudi za pridobivanje telesne mase.

Da! Vse kar se pogovarjamo na prehranskem svetovanju je strogo zaupno in ostane med svetovalcem in stranko. Zagotavljamo popolno diskretnost.

Vaše zadovoljstvo nam največ pomeni in naredili bomo vse, da vam pomagamo. V kolikor pa s svetovanjem vseeno ne boste zadovoljni vam vrnemo denar.


Kaj o prehranskem svetovanju pravijo naše stranke?


Mnenja naših strank

Za obisk Ajde sem se odločil, glede na priporočila dobrega prijatelja. Sam sem imel velike težave z zdravjem. Imel sem prekomerno telesno težo, težave s srcem, povišanim krvnim tlakom in holesterolom. Pričakoval sem tipičen zdravniški odnos, ko smo pacienti zgolj številke, vendar pri Ajdi ni tako, kar mi je bilo zelo všeč. Posvet je bil na osebni ravni.  Na podlagi posveta mi je Ajda sestavila jedilnik.  Po približno 14ih dneh sem opazil prve rezultate in sicer sem izgubljal na teži (pa nisem bil nikoli lačen ), trigliceridi v mojem telesu so se znižali in pridobil sem energijo za katero sem prej trpel pomanjkanje. Ajda je super punca in si je res pripravljena vzeti čas za tebe. Tudi vmes, če sem bil kadarkoli v dilemi z vprašanji se je takoj odzvala. Toplo priporočam obisk pri njej, če imate podobne težave kot jaz, predvsem pa se držati vseh nasvetov.

Nejc K., Vodja tehničnega oddelka

Za svetovanje pri Ajdi sem se odločila, ker sem si resnično želela slišati prave informacije od nekoga, ki ve o čem govori. Ki ve, kaj vnesem v telo z določeno hrano in kako se telo odzove, kako si lahko s pravilno prehrano lahko izboljšam zdravje. Pomagala mi je z veliko idejami, kako kombinirati živila in kaj sploh vsebujejo. To niti približno ni enako, kot brati informacije na internetu – za to je potrebno znanje in strokovno oko. Dobila sem veliko motivacije, razumevanja in podpore. Hvala Ajda. Zelo pomembna se mi zdi energija človeka, kamor gremo po pomoč in podporo. Izredno strokovna, iskrena, prijazna, pristna, res se poglobi in na svetovanju 100% preda svoje znanje in energijo.

Mateja U., Vzgojiteljica

Za svetovanje pri Ajdi sem se odločil, ker sem zaradi intolerance na histamin in zelo omejenega nabora hrane ter posledično kronične utrujenosti in pomanjkanja energije posumil na pomanjkanje določenih hranil. Ajda mi je pomagala identificirati ključne težave v mojih prehranskih navadah, izločila je problematične jedi in pomagala mi je z izvirnimi idejami pri sestavi boljšega, pestrejšega jedilnika in receptov za pripravo različnih jedi. Ajda je prijazna, direktna (všeč mi je, da me je takoj sprijaznila z realnostjo) in obenem našla rešitve za moje težave. Je samoiniciativna, konstruktivna, ustvarjalna in vsakomur priporočam njen strokoven nasvet. Z Ajdo se kakovost življenja izboljša in ponovno dobiš upanje za spremembo na bolje!

Anonimni, Znanstveni raziskovalec

Za svetovanje pri Ajdi sem se odločila, ker sem želela preveriti svoj jedilnik glede vnosa vitaminov in mineralov. Dobila pa sem ogromno koristnih informacij za vsak dan. Pri njej mi je najbolj všeč, ker ima zelo sproščen in prijateljski, a vseeno, strokovni odnos. Vtis name je naredila s tem, ker enostavno ne komplicira ampak zelo jasno, enostavno in nazorno poda vse informacije oziroma napotke, ki jih potebuješ.

Lina B., Kineziologinja

Ajdine super ideje za prehrano sem spoznala pri oddaji The Biggest Loser, ki je bila na sporedu na Planet tv. Ker sem želela izvedeti še več o prehrani, sem poiskala njeno Fb stran. Izvedli sva analizo mojega 3-dnevnega prehranskega dnevnika, s pomočjo katerega mi je Ajda pomagala oblikovati moj cilj. Pomagala mi je razumeti načela uravnotežene prehrane. Pridobila sem dragocene informacije za oblikovanje urnika prehranjevanja in uravnoteženo sestavo posameznih obrokov. V pogovoru se je čutila Ajdina prijaznost in želja po prenosu znanja, da vpeljem podane informacije v moje prehranske navade.

Simona S., Javna uprava RS

Ajda ima ogromno znanja na podrocju prehrane. Posvetila se je mojemu življenskemh stilu 100% in tako naredila da je sledenje njenim prehranskim napotkom preprosto in učinkovito. To se kmalu pokaže na telesu, splošnemu nivoju energije in tudi boljšemu spancu. Hvala Ajda, toplo priporočam!

Helena H., Profesionalna plesalka in trenerka

Za posvet pri Ajdi sem se odločila zaradi želje po izboljšanju zdravstvenega stanja in ureditvi primerne prehrane. Čeprav že sama v veliki meri upoštevam in sledim načelom zdrave prehrane sem v zadnjem obdobju opazila nekatere telesne spremembe, upad energije in dobrega počutja. Z Ajdo sva se pogovorili o trenutnih navadah in življenjskem slogu ter na podlagi tega naredili načrt za spremembo prehranjevalnih navad. Razložila mi je nekatere vzroke mojih težav in mi predstavila kako lahko s podporo primerne prehrane to izboljšam. Všeč mi je pozitivna naravnanost in strokovnost s katero je obravnavala moje težave. Dala mi je občutek zaupanja vase in nove rutine, ki ji ob njeni podpori lažje sledim. Prehransko svetovanje pri njej bi priporočala vsem, ki potrebujejo takšno in drugačno usmeritev pri prehrani, saj je ta dandanes zelo pomemben člen dobrega in zdravega počutja.

Vita K. , Vrhunska športnica

Vesela sem, da sem se odločila za pogovor z Ajdo, ker mi je v eni uri postalo marsikaj precej bolj jasno in sem hitreje lahko razumela, kje delam napake. Če bi se tega lotila sama, bi verjetno porabila pol leta. Tako pa sem lahko spremembe uvedla praktično naslednji dan in v nekaj dneh spremenila prehrano.

Mojca P., Samostojna podjetnica

Ajda mi je na neinvaziven način pomagala pri izbiri ustrezne hrane in načrtovanju števila obrokov in prilagoditvah le-teh zaradi dinamične službe. Posebno cenim njeno vzpodbudo in skrbno spremljanje mojega napredka. Ni bilo najlažje, ampak napredek je očiten.

Matej P., IT specialist