fbpx

Politika zasebnosti

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov

Vaša zasebnost je za nas zelo pomembna. Zato smo pripravili ta pravilnik, da boste razumeli, kako zbiramo, uporabljamo, komuniciramo in razkrivamo ter uporabljamo osebne podatke. V nadaljevanju je opisana naša politika zasebnosti kjer vas bomo seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja osebnih podatkov.

Našo spletno stran lahko obiščete brez navedbe svojih osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če uporabljate kakršnokoli storitev, ki potrebuje prijavo ali se naročite na obveščanje.

  1. Osebni podatki

Nutrimentum (Ajda Strnad s.p.)  se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na posvet varoval skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR.

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja pri prijavi na spletni strani, pri prijavi na e-novice oziroma pri naročanju na svetovanje poda izrecno osebno soglasje (v nadaljevanju: soglasje), da Nutrimentum kot upravljalec zbirke osebnih podatkov zbira in obdeluje osebne podatke, in sicer naslednje kategorije osebnih podatkov:

  • podatki, ki se nanašajo na uporabnika: ime in priimek, naslov stalnega bivališča, telefonska številka, mobilna številka, elektronski naslov, spol, datum rojstva, firma in sedež podjetje, kjer je oseba zaposlena, delovno mesto…
  • fotografij, ki bodo nastale na izobraževanjih, dogodkih in ostalih srečanjih Nutrimentuma.
  1. Soglasje

Uporabnik z označitvijo ustreznega polja o sprejemu splošnih pogojev in politike zasebnosti hkrati soglaša, da Nutrimentum zgoraj navedene  podatke uporablja, obdeluje, vodi in shranjuje v svojih zbirkah podatkov, fotografira ter objavlja fotografije z dogodkov na svoji spletni strani, FB strani, Instagramu, preko e-pošte, SMS in MMS ter preko ostalih socialnih omrežij.

S pomočjo uporabljene programske opreme se zbirajo in shranjujejo tudi nekateri tehnični podatki, vključno z IP-naslovom uporabnika. Uporabnik se zaveda, da je lastnik storitev dolžan na utemeljeno zahtevo in ob zakonski podlagi podatke o uporabniku posredovati državnim organom, kadar so podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti.

Nutirmentum si pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku, tablici ali telefonu v obliki piškotka (’’cookie’’) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje uporabnikom prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

  1. Namen zbiranja podatkov

Namen zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe osebnih podatkov je obdelava podatkov za namene neposrednega trženja, izvajanja trženjskih raziskav, pošiljanja vabil, objavljanja fotografij, obveščanja o aktivnostih in ponudbi Nutrimentuma ter njegovih partnerjev ter ostala komunikacija preko pošte, e-pošte, telefona, SMS, MMS, FB ter preko ostalih socialnih omrežij.

  1. Spremembe podatkov

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi in lahko kadarkoli zahteva, da upravljalec trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Upravljalec podatkov bo v primeru pošiljanja sporočil iz prejšnjega odstavka uporabnikom na preprost način omogočil odjavo od prejemanja sporočil. Morebitne odjave lahko uporabnik uredi na sledeč način:

  • Pošlje elektronsko sporočilo na ajda@nutrimentum.si.
  • Pošlje pisno zahtevo, poslano na naslov: Nutrimentum, Ajda Strnad s.p., Jenkova ul. 13, 1000 Ljubljana
  • Lahko se odjavi preko povezave ”odjava”, ki se nahaja v nogi vsakega prejetega elektronskega časopisa.

Upravljalec podatkov se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil do preklica te privolitve oziroma le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani.

  1. Varstvo

Nutrimentum uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki vaše podatke varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Pri ravnanju z vašimi osebnimi podatki izvajamo ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. Podatkov v vseh primerih sicer ne moremo zavarovati pred kakršnokoli izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, prizadevamo pa si preprečiti take nesrečne dogodke.

Splošni pogoji

Pomembno: Z registracijo oz. s prijavo na spletni strani www.nutrimentum.si (v nadaljevanju spletne strani)  uporabnik potrjuje, da je prebral spodaj navedene pogoje uporabe, se z njimi strinja in jih sprejema v celoti. Določeni deli pogojev uporabe so namenjeni tudi neprijavljenim obiskovalcem, zato slednjim priporočamo seznanitev s pogoji uporabe in politiko zasebnosti.

  1. Splošno

Ti pogoji opisujejo, določajo in urejajo pogoje uporabe spletne strani in storitev Nutrimentuma ter obsegajo:

  1. Spletno mesto www.nutrimentum.si;
  2. brezplačno prejemanje e-novic z izborom mesečnih ali tedenskih vsebin;
  3. brezplačno obveščanje o izobraževanjih, strokovnih in družabnih dogodkih, mentorstvih, komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih; pri čemer gre lahko za obveščanje o novostih ter trženje blaga in storitev, ki jih ponuja nutrimentum, kot tudi blaga in storitev, ki jih ponujajo tretje osebe, pogodbeno povezane z lastnikom storitve.

Pri uporabi spletne strani se v celoti strinjate s pogoji uporabe. Če se s pogoji ne strinjate, vam odsvetujemo uporabo storitve.

Nutrimentum si pridržuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbrisa kateregakoli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila.

V primeru, da se želi uporabnik naročiti na tedensko/mesečno prejemanje elektronskega časopisa in/ali biti obveščen o novostih, storitvah, nagradnih igrah, novicah ter o dogodkih poslovnih partnerjev, se lahko prijavi preko E-novic ali kontaktnega obrazca, ki se nahaja na spletni strani.

  1. Starostne omejitve

S temi pogoji potrjujete, da ste stari 18 let oziroma imate dovoljenje staršev oz. skrbnikov za uporabo teh storitev, pri tem slednji nosijo vse pravne posledice vašega ravnanja.

Storitev smejo uporabljati mladostniki pred dopolnitvijo 18. leta samo ob soglasju pravnih skrbnikov oz. staršev, ki v celoti nosijo odgovornost izbire vsebin in so dolžni poskrbeti za odjavo oz. preprečevanje uporabe storitve brez svoje prisotnosti in/ali vednosti.

  1. Uporaba spletne strani

Spletna stran omogoča pregledovanje vsebin delovanja Nutrimentuma, iskanje, branje novic in člankov, pregled fotografij, videov in interaktivnih vsebin.

Pri določenih vsebinah je omogočena možnost komentiranja. Uporabniki, ki se odločijo za komentiranje, v svojih komentarjih izražajo svoja mnenja in poglede in njihova stališča niso povezana z uradnim stališčem lastnika storitve.

Pri uporabi spletne strani je prepovedano naslednje:

  1. Vsakršna diskriminacija na osnovi rasne, narodnostne, verske ali politične pripadnosti in spolne naravnanosti;
  2. Izvajanje aktivnosti, ki so v nasprotju z zakoni in drugimi predpisi;
  3. Kakršnokoli nadlegovanje tretjih oseb prek uporabe naših storitev.

Dostopnost vsebin in stopnja njihove interaktivnosti so odvisni tudi od načina dostopa do spletne in od naprave, s katero se do spletne strani dostopa. Uporabnikom je uporaba omogočena prek svetovnega spleta, prek mobilnih naprav z ustreznim brskalnikom.

Storitev vsebuje tudi določene piškotke ali podobne tehnologije, ki se uporabljajo z namenom zagotavljanja delovanja posameznih funkcionalnosti.

Uporabnik dovoljuje Nutrimentumu, da shranjuje informacije na računalniku oz. povezani napravi v obliki piškotkov ali podobnih tehnologij z namenom zagotavljanja delovanja posameznih funkcionalnosti, prilagajanja in predpomnjenja vsebin.

V primeru, da uporabnik krši ta pravila uporabe, pogoje in navodila za uporabo posameznih storitev, mu lahko Nutrimentum onemogoči uporabo. Prav tako lahko prepreči nadaljnjo uporabo tudi v primeru, ko z uporabo spletne strani kakorkoli nadleguje druge uporabnike ali krši njihove pravice, uporablja spletne strani v zlonamerne ali nepoštene namene, ali ne ravna v skladu z navodili za uporabo.

Funkcije družbenih omrežij

Spletna stran lahko vključuje funkcionalnosti družbenih omrežij in možnost objave na Facebooku, Instagramu, Twitterju, Google+ in podobnih družbenih omrežjih.

Nutrimentum uporabnikom dovoljuje objavo povezav in priporočil v družbena omrežja na način, kot je dostopen iz same spletne strani.

  1. Avtorske pravice

Vsebine, ki jih objavi Nutrimentum, je dovoljeno pregledovati. Brez izrecnega predhodnega pisnega dovoljena lastnika storitve se vsebin ne sme reproducirati, spreminjati, prepisovati, ponovno objavljati in razširjati niti v komercialne niti v nekomercialne namene.

V primeru kakršnekoli dovoljene uporabe vsebin spletne strani se morajo ohraniti vse označbe avtorskih pravic in pravic industrijske lastnine ter druga obvestila in opozorila. Znamke, ki se pojavljajo na spletni strani, so registrirane znamke, katerih imetnik ali uporabnik licence je lastnik storitve, povezane družbe ali tretje osebe. Kakršnakoli uporaba teh znamk je izrecno prepovedana brez ustreznega predhodnega pisnega soglasja imetnika pravic. Znaki, ki niso registrirani kot znamke, so zaščiteni po pravilih avtorskega prava.

Dovoljeno je, da v primeru citiranja vsebin spletne strani naredite povezavo na spletno mesto www.nutrimentum.si

Uporabnikom priporočamo, da povezave ustvarijo s pomočjo funkcionalnosti objavljanja v družbena omrežja, ki so na voljo v okviru spletne strani.

Povezav ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo Nutrimentum je lastnik in/ali upravljavec spletnega mesta, na katerih je objavljena povezava, to dolžan odstraniti.

Razen v zgoraj navedenem primeru je brez dovoljenja Nutrimentumu prepovedano objavljati, reproducirati, distribuirati, zajemati ali kako drugače uporabljati ter obdelovati logotip, vsebine in druge podatke na ali s spletne strani www.nutrimentum.si

  1. Komentarji uporabnikov

Komentiranje člankov oziroma objav na spletni strani www.nutrimentum.si ni pravica, pač pa možnost, ki jo omogoča Nutrimentum.

Uporabnikom je v okviru objave uporabniških vsebin in komentarjev zagotovljena svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja. Uporabniki se lahko svobodno zbirajo, sprejemajo in širijo vesti in mnenja, upoštevajoč napotke v nadaljevanju.

Uporabniki, ki želijo objaviti svoje mnenje in poglede v obliki komentarja, se zavezujejo, da:

  1. se v komentarjih novic držijo teme samega članka, o katerem teče pogovor;
  2. v kolikor se uporabnik in komentator s člankom ne strinjata, ga lahko komentirata, vendar argumentirano in brez žaljenja, osebnega napada, groženj in blatenja souporabnikov;
  3. se bodo držali bontona,  da ne bodo uporabljali velikih črk, saj pomenijo kričanje, ne bodo uporabljali okrepljenih črk za celoten prispevek, saj so te namenjene poudarjanju zgolj določenega dela besedil;
  4. ne bodo objavljali sporočil z diskriminatorno, zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike spletne strani. Prav tako je prepovedano žaljenje oz. blatenje sogovornikov, komentatorjev oz. avtorjev in drugih oseb;
  5. ne bodo objavljali reklam, ponavljali praznih ali identičnih sporočil ter izvajali kakršnihkoli drugih dejavnosti, ki so v nasprotju z zakoni in Ustavo Republike Slovenije. Prav tako so prepovedane vse oblike sovražnega govora, pozivanje k nasilju, razširjanju in izražanju rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti;
  6. ne bodo uporabljali simbolov, znakov, ki simbolizirajo totalitaristične režime, žalijo ali kako drugače vznemirjajo ljudi;
  7. bodo v skladu z Zakonom o javni rabi slovenščine (ZJRS) komentirali v slovenskem jeziku, v nasprotnem primeru si pridružujemo pravico tovrstne komentarje prevesti, moderirati ali izbrisati;
  8. bodo prevzeli odgovornost za svoje objavljene ali posredovane vsebine, in sicer tako za njihovo kakovost kot tudi vsebino;
  9. so nosilci vseh avtorskih in sorodnih pravic ali drugih pravic v zvezi s posredovanimi vsebinami;
  10. ne bodo zahtevali nikakršnih povračil v zvezi z objavo posredovanih vsebin;
  11. bodo v celoti prevzeli odgovornost za škodo, ki bi jo lahko povzročili lastniku storitve ali tretjim osebam s posredovanjem vsebin in uporabo storitve.

Nutrimentum si pridržuje pravico do pregledovanja, popravljanja in moderiranja komentarjev in ima pravico brez pojasnila odstraniti, premakniti ali zapreti katerokoli temo oz. komentar članka, ko se mu zdi to potrebno. Prav tako si brez pojasnila pridržuje pravico, da lahko kadarkoli trajno ali začasno, delno ali popolno prepreči dostop do spletne strani oz. do sodelovanja pri vnosu komentarjev.

  1. Varstvo osebnih podatkov

Nutrimentum posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij ter osebnih podatkov, ki jih pridobi od uporabnikov. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter uredbo GDPR. Lastnik storitve jih v nobenem primeru ne bo posredovani tretjim osebam, razen v primeru, ko podatke za organizatorja obdeluje pogodbeni obdelovalec, za namen izvedbe storitev pošiljanja elektronskih sporočil ter zbiranja podatkov za izvedbo nagradne igre.

Politika varovanja osebnih podatkov je urejena v skladu s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov Nutrimentuma.

  1. Pridržki

Nutrimentum se bo po najboljših močeh trudil na spletni strani zagotavljati najtočnejše in najnovejše podatke, vendar uporabnike opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki uporabljajo objavljeno vsebino na lastno odgovornost. Nutrimentum ne odgovarja za morebitno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe morebitnih netočnih ali nepopolnih informacij, prav tako tudi ne za morebitno nedelovanje ponudnikov dostopa do interneta.

Nutrimentum v okviru uporabniških vsebin in komentarjev ne more preprečiti dejanj uporabnikov, ki svoje komentarje oddajajo v živo.

Ker na spletni strani obstajajo določene povezave na druge strani in nad katerimi Nutrimentum nima nadzora, ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin na katerekoli strani, za katero ponujamo povezavo ali referenco, in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh straneh.

Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico, da v primeru kršenja teh pogojev uporabimo vsa razpoložljiva pravna sredstva in pravice, vključno s pravico do blokiranja dostopa do spletne strani z določenega spletnega naslova.

Uporabniki soglašajo, da za uporabo te spletne strani in za tolmačenje teh splošnih pogojev velja nacionalno pravo Republike Slovenije.

Za vse morebitne spore, nastale z uporabo spletne strani, ali ki bi bili z uporabo tega medija kakorkoli povezani, je pristojno sodišče v Ljubljani ob uporabi nacionalnega prava Republike Slovenije.