fbpx

Brezplačno prehransko svetovanje po telefonu

Pri Nutrimentumu nam je vaše zadovoljstvo izjemno pomembno. Prav zaradi tega smo se odločili, da vam že pred začetkom sodelovanja nudimo brezplačen telefonski posvet kjer nam lahko zaupate vaše težave v povezavi s prehrano in zdravim življenjskim slogom. Na podlagi telefonskega klica nato sami presodite, če želite nadaljevati.

Računate lahko na jasne, zanesljive in  znanstveno potrjene informacije. S pomočjo našega svetovanja je željene rezultate doseglo že več kot 100 ljudi.

068 921 664

Telefonski pogovor je popolnoma brezplačen in vas ne zavezuje k drugim nakupom.

IZA_5880 brez police_web

Enkratno prehransko svetovanje

60-minutno prehransko svetovanje je primerno za tiste, ki želite le nekaj splošnih napotkov ali pa se šele odločate o sodelovanju z nutricionistom.  Primeren tudi za vse, ki se sicer razmeroma zdravo prehranjujete a vas zanimajo dodane informacije v povezavi  z vašo prehrano.

Pred posvetom boste tri dni čim bolj natančno beležili vnos živil, mi pa bomo nato naredili analizo in preučili vaš dosedanji vnos mikrohranil, makrohranil in nivoje energije. S pomočjo analize dobimo  podroben vpogled v vaše prehranske vzorce in navade ter se na posvetu posledično lažje pogovorimo tudi o vašem življenjskem slogu.

Prehrana in vaše zdravstveno stanje sta močno povezana z življenjskim slogom in fizično aktivnostjo. Vsi med sabo smo si različni zato je potrebno vsako osebo obravnavati individualno. Na posvetu bomo že sestavili okviren plan prehrane, vašega življenjskega sloga in možnosti za izboljšavo. Spoznali boste tudi osnove uravnoteženega prehranjevanja in na katere stvari morate biti pozorni za optimalno zdravstvenego stanje.

VKLJUČUJE

 • Natančna analiza tri-dnevnega prehranskega dnevnika
 • Meritve telesne teže
 • Meritev telesne sestave z BIA (bioelektrična impedančna analiza)
 • Osnovno znanje o uravnoteženem prehranjevanju prilagojeno vašemu življenjskemu slogu
 • Plan prehrane, aktivnosti in življenjskega sloga
 • Primerno tudi za vegetariance, vegane in druge prehranske navade
 • Primerno tudi za otroke in mladostnike
 • Svetovanja so možna tudi preko Skypa

Šest-tedenski prehranski coaching

Šest-tedenski prehranski coaching je odličen za tiste, ki potrebujejo nekoliko več spodbude in podpore pri spreminjanju prehranjevalnih navad in življenjskega sloga. Primeren je tudi za vse, ki so v preteklosti že poizkusili izgubiti ali pridobiti telesno težo, a so se zaradi neefektivnih pristopov in diet ponovno znašli na začetku.

Spreminjanje prehranskih navad in življenjskega sloga je vse prej kot kratek in lahek proces. Ob pomanjkanju znanja in izkušenj se lahko dolgo vrtimo v krogu ali pa celo obupamo preden najdemo ustrezno rešitev. V šest tedenskem programu se temu izognemo s sprotnim prilagajanjem ritmu in potrebam posameznika. V šestih tednih imamo ravno dovolj časa, da poiščemo najbolj optimalen način za doseganje željenih ciljev, vi pa začnete čutiti in videti spremembe.

V program je že vključeno zdravo nakupovanje v trgovini po vaši izbiri, kjer poglobimo znanje o živilih in razširimo možnosti za vaš jedilnik. Šest-tedenski program končate z znanji in orodji, ki so prilagojena samo vam in vam ostanejo za celo življenje.

Prvi obisk se smatra kot  individualno svetovanje in ni del šest-tedenskega programa.

VKLJUČUJE

 • Šest 60-minutnih srečanj
 • Pet meritev telesne teže
 • Pet meritev telesne sestave z BIA (bioelektrična impedančna analiza)
 • Poglobljeno znanje o uravnoteženem prehranjevanju
 • Natančen načrt prehrane, aktivnosti in življenjskega sloga
 • Voden ogled zdravega nakupovanja v trgovini po vaši izbiri
 • Svetovanja so možna tudi preko Skypa

Prehransko in psihološko svetovanje

Prehransko in psihološko svetovanje je primerno za vse tiste, ki imajo težave z ohranjanjem zdravega prehranjevanja in življenjskega sloga še posebno v stresnih situacijah. Primeren je tudi za tiste, ki se soočajo z motnjami hranjenja kot so anoreksija, bulimija, ortoreksija ali kompulzivno prenajedanje.

Z zdravo prehrano in zdravim življenjskim slogom lahko tako s fizičnega kot tudi mentalnega zdravja naredimo ogromno. Včasih pa kljub temu manjka pika na i, da dosežemo svoje cilje. Preko prehrane se velikokrat pokaže kako se soočamo s stresom in življenjskimi situacijami. Npr. nekdo v času stresa poje veliko in pridobiva na telesni teži medtem, ko nekdo drug poje zelo malo. Vendar imata lahko obe situaciji neugodne učinke na zdravje in kvaliteto življenja. Če želimo doseči svoje cilje v celoti ali rešiti težavo je potrebno poiskati vzrok, odpraviti vzrok in ne se samo zdraviti simptome.

Zato, sva s terapevtom Dragom Švajgerjem iz podjetja Uglašeni Odnosi strnila strokovne moči in ponudila program, ki vam bo pomagal tudi na tem področju. Kombinacija prehranskega in psihološkega svetovanja obsega prvi prehranski posvet, jedilnik in dve uvodni srečanji s terapevtom Dragom Švajgerjem.

VKLJUČUJE

 • Poglobljeno individualno prehransko svetovanje
 • Personaliziran sedem-dnevni jedilnik
 • Meritev telesne teže
 • Meritev telesne sestave z BIA (bioelektrična impedančna analiza)
 • Plan prehrane, aktivnosti in življenjskega sloga
 • Dve srečanji s terapevtom
 • Primerno tudi za otroke in mladostnike

Personaliziran sedem-dnevni jedilnik

Na podlagi prvega posveta in vašega ritma vam sestavimo sedem dnevni jedilnik po vašem okusu. Izbiramo živila, ki jih imate radi ter pripravo obrokov prilagodimo vašemu življenjskemu slogu. Ne skrbite, tudi če ste veliko na poti, bomo poskrbeli za okusne obroke, ki jih lahko enostavno vzamete s sabo.

Jedilnik sestavljamo tudi rekreativnim in profesionalnim športnikom! Ne glede na cilj (povečanje mišične mase, izgubljanje maščobe, povečanje vzdržljivosti, optimalna prehrana ipd.) vam bomo pomagali do maksimalnih rezultatov s pomočjo ustreznih obrokov.

V sedem-dnevnem jedilniku poleg individualiziranih prehranskih napotkov dobite tudi natančni izračun optimalnega vnosa mikro in makro hranil ter kalorij.

VKLJUČUJE

 • Natančno izračunana mikro, makro hranila in kalorijski vnos
 • Živila, ki jih imate radi in recepti po vašem okusu
 • Prilagojeno vašemu življenjskemu slogu in ciljem
 • Priložen nakupovalni listek
 • Primerno tudi za rekreativne in profesionalne športnike
 • Primerno tudi za vegetariance, vegane in druge prehranske navade

Delavnice za podjetja: Promocija zdravja na delovnem mestu

V službi marsikdo preživi tretjino nekateri pa tudi polovico svojega časa. Zato je za svoje zdravje dobro poskrbeti tudi na delovnem mestu. Poleg tega pa so zdravi in zadovoljni delavci bolj produktivni, bolj kreativni, bolj motivirani za delo in redkeje odhajajo na bolniško.

Zato vam pri Nutrimentumu sestavimo delavnico, ki bo vašim zaposlenim pomagala do boljšega zdravja, več energije ter večjega zadovoljstva na delovnem mestu. Vam pa do večje produktivnosti zaposlenih in boljšega ugleda. Na delavnici spoznate kaj pomeni uravnoteženo prehranjevanje  in kako ga enostavno vključiti v vsakdan. Ker pa zdravo življenje pomeni tudi gibanje, boste med drugim spoznali, kako se učinkovito spoprijeti s sedečim življenjskim slogom, da le-ta ne bo ogrožal vašega zdravja in zdravja vaših zaposlenih.

Delavnice temeljijo na praktičnih vsebinah in so podprte z aktualnimi znanstvenimi izsledki. Potekajo 3-8ur. Prilagodimo pa jim vašim željam, urniku in načinu dela.

VKLJUČUJE

 • Na kreativen in zanimiv način predstavljena teoretična podlaga uravnotežene prehrane
 • Kaj je dobro pojesti za zajtrk, kosilo, večerjo in malico
 • Kako se zdravo prehranjevati v pisarni, na poti, v restavraciji...
 • Kako vzdrževati energijo od jutra do večera
 • Praktični nasveti za zdravo prehranjevanje vsak dan v tednu
 • Orodja za ohranjanje zdravja kljub sedečem načinu življenja
 • Odgovori na vaša vprašanja, ki nam jih pošljete že pred delavnico

Če se svetovanja ne boste mogli udeležiti nam morate to sporočiti vsaj 24ur pred dogovorjenim terminom. V kolikor vaše odjave ne bomo prejeli pravočasno vam bomo zaračunali stroške svetovanja kljub vaši odsotnosti. Vaše zadovoljstvo in naša strokovnost sta nam vedno na prvem mestu. V kolikor pa s storitvijo vkljub temu ne boste zadovoljni vam vaš denar vrnemo.

Mnenja naših strank:

V okviru projekta “Skrb za zdravje pri delu” smo se odločili za delavnico »Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog na delovnem mestu«. Ajda nam je razložila pomen uravnotežene prehrane ter nazorno razložila kje se skrivajo sladkorji, maščobe v hrani, kako jesti kadar nimamo veliko časa, kakšna naj bo popoldanska malica v službi kadar imamo dolge delavnike. Tekom predavanja smo dobile odgovore na vprašanja, ki smo jih poslale že pred samo delavnico. Ajda je prijetna, dinamična ter dostopna sogovornica. Na nas pa je najbolj naredilo vtis, ko je Ajda nazorno predstavila količine sladkorja v prehrani. S sodelavkami smo povedano vzele zelo resno in spremembe že uvedle v svoj delavnik kot tudi v družinsko okolje.

Simona Novak, davčna svetovalka in direktorica FINcommerce d.o.o.

Ajda Strnad je na pripravah mladinske in mlajše članske košarkaške reprezentance pripravila zelo dobro in kvalitetno predstavitev o pomenu športne prehrane. Fantje so dobili dobre povratne informacije katera prehrana je smiselna za vrhunske športnike ob tako napornem ritmu tekem in treningov, ki ga imajo sami. Za nas trenerje je prehrana igralcev ključnega pomena, saj primerna prehrana in ustrezna skrb za regeneracijo igralcev pomeni bolj kvaliteten trening. Ajda je zelo strokovno a hkrati praktično podala veliko zanimivih in koristnih informacij o prehrani in prehranskih dodatkih, katere bodo igralcem koristile ne le do konca priprav, temveč tudi kasneje v klubski sezoni.

Anže Z., Kondicijski trener, Košarkaška zveza Slovenije, soustanovitelj 2A Sports Lab

“Nutrition coaching” s strani Ajde, mi pomaga narediti preskok v svoje dobro počutje, to pa sije tudi na druge sfere življenja. Jedilnik je modern in okusen, priprava hitra. Ajda mi z osebnim svetovanjem nudi pomoč, če se zadeva kje zatakne. Počutim se, da sem v dobrih rokah in zaupam njeni strokovni presoji, prilagojeni mojim potrebam.

Uroš R., Pravnik

Že od nekdaj sem človek, ki rad dobro je, zato so mi Ajdini nasveti prehranjevanja odlični. Ne samo, da se mi je zmanjšala želja po sladkem, tudi lačna nisem ostala nikoli. In Ajda si je res vzela čas, da so bili jedilniki sestavljeni iz hrane, ki jo imam rada. Zaradi vsega naštetega je bilo lažje izgubiti odvečne kg in preoblikovati telo kot kadar koli prej.

Hana H., Psiholognija

Za svetovanje sem se odločila, ker imam že vrsto let težave s pridobivanjem telesne teže. Bila sem presuha, imela sem konstanten občutek lakote in nisem vedela, kako in kje naj se lotim problema, vendar mi je s pomočjo Ajde in njenega strokovnega znanja uspelo spremeniti življenjski slog in prehranske navade. Resnično se je potrudila ter jedilnik popolnoma prilagodila mojemu življenjskemu slogu in individualnim potrebam. Jedilniki so zelo okusni, raznoliki in enostavni, podala pa mi je tudi veliko koristnih informacij in konkretnih nasvetov o tem, kako naj spremljam napredek in še naprej stremim k željenemu cilju. Pridobivanje kilogramov ni bilo enostavno, a je bilo veliko bolj znosno zaradi Ajde, saj mi je stala ob strani skozi celoten potek, skrbno spremljala moj napredek in me zraven tudi motivirala. Kljub temu, da sem še na poti do svoje idealne teže, so rezultati opazni že zdaj: energije imam veliko več, nimam več nenehnega občutka lakote, kilogrami se lažje nabirajo kot prej, sem bolj samozavestna in ne dvomim, da bom z znanjem, ki mi ga je podala, dosegla svoj končni cilj.

Pia Z., Študentka

Za obisk Ajde sem se odločil, glede na priporočila dobrega prijatelja. Sam sem imel velike težave z zdravjem. Imel sem prekomerno telesno težo, težave s srcem, povišanim krvnim tlakom in holesterolom. Ajda mi je bila takoj všeč, ker sem pričakoval tipičen zdravniški odnos, ko smo pacienti zgolj številke, vendar pri njej ni tako. Posvet je bil na osebni ravni.  Na podlagi posveta mi je Ajda sestavila jedilnik.  Po približno 14ih dneh sem opazil prve rezultate in sicer sem izgubljal na teži (pa nisem bil nikoli lačen ), trigliceridi v mojem telesu so se znižali in pridobil sem energijo za katero sem prej trpel pomanjkanje. Ajda je super punca in si je res pripravljena vzeti čas za tebe. Tudi vmes, če sem bil kadarkoli v dilemi z vprašanji se je takoj odzvala. Toplo priporočam obisk pri njej, če imate podobne težave kot jaz, predvsem pa se držati vseh nasvetov.

Nejc K., Vodja tehničnega oddelka

Z Ajdinimi strokovnim nasveti, pripravljenim jedilnikom, podporo in spremljanjem mojega načina prehranjevanja sem resnično doživel veliko spremembo zase in za moje telo. Spremenil sem življenski slog in s tem pridobil več energije, počutim se veliko bolje, imam raznovrstno prehrano katera je postala del mojega vsakdana. Vse to vpliva na izboljšanje zdravja in zmanjšanje telesne teže! Dogovorjenega se držim in moj napredek potrjuje, da sem na pravi poti. Ni bilo enostavno, vendar Ajdi popolnoma zaupam! Z njenim pristopom in strokovnostjo sem na naraven način dosegel in še dosegam vidne spremembe mojega življenja, kjer sem obrnil nov list. Resnično hvaležen!

Darko P., Podjetnik

Ajda mi je na neinvaziven način pomagala pri izbiri ustrezne hrane in načrtovanju števila obrokov in prilagoditvah le-teh zaradi dinamične službe. Posebno cenim njeno vzpodbudo in skrbno spremljanje mojega napredka. Ni bilo najlažje, ampak napredek je očiten.

Matej P., IT specialist

Ajdo sem prvič srečala neformalno. In njena karizmatična, zanimiva in hkrati preprosta, topla osebnost je naredila vtis name. Približeval se je moj 40. rd in ideja, da bi nekaj naredila na področju svojega telesa in prehrane, je v meni tlela že nekaj časa. Odvečni kilogrami, ki so se nabrali po rojstvu otroka in nekaj neuspešnih poskusov z dietami, ki so se zmeraj vrnili kot bumerang, nemoč, vdaja, da nikoli ne bo bolje, zmeda ob vseh različnih podatkih kaj deluje in kaj ne in nikoli zares prave motivacije za spremembo. Občutek, da zanemarjam svoje telo in tiha slaba vest. Bi bila osebna svetovalka lahko rešitev? Naj bo, sem si rekla, darilo sama sebi za prihajajoči 40. rojstni dan. Ajda si je vzela čas zame. Kot strokovnjakinji, sem ji zaupala, da ima podatke o prehrani, ki jih jaz nimam. A za razliko od vseh jedilnikov in diet, je dobila podatke tudi o meni. O mojem načinu življenja, o mojih pasteh, v katere sem se zmeraj znova ujela, o tem kaj rada jem, kaj mi je všeč, kaj mi je pomembno. Na podlagi vsega tega je naredila idealen jedilnik zame. Sprva sem bila skeptična, če bom zmogla. Ce se bom mogla stalno ukvarjat s hrano, kar mi je bilo odveč in se mi je zdelo nerealno in obremenjujoče. Prvih 14 dni bo malo več dela, potem pa ne, mi je obljubila. Kako bom lahko živela brez mojih velikih majhnih pregreh? Brez problema, mi je zagotovila. O tem sem bila zelo skeptična. In toliko bolj presenečena, ko se je izkazalo, da je imela prav. Na vprašanje ali želim shujšat, sem ji odgovorila, da ne želim shujševalne diete, le jedilnik, ki bi bil meni pisan na kozo, ki bi bil dolgoročen in katerega posledica bi bila kakšen kilogram manj. In sva zaceli. Prvi teden sem se res malo lovila, a se presenetljivo hitro ujela in moja svoboda se je šele zares začela. Nikoli si ne bi mislila, da dejansko obstaja način prehranjevanja ob katerem se počutim sproščeno, neobremenjeno, uživam v hrani z zavedanjem, da je za moje telo lepo poskrbljeno in ja, tudi kilogramčki so zaceli odpadati. In da sedaj porabim pravzaprav manj časa in denarja za hrano, kot prej. Le bolj sem premišljena in organizirana, kar je postala rutina, ki manj obremenjuje kot navidezna svoboda od prej. 3 mesece kasneje je prišel moj 40. rojstni dan, oblekla sem stvari, ki jih že leta nisem mogla, odlično se počutim v svoji kozi in najbolj presenetljivo, po vsej jedači in pijači ob praznovanju, sem komaj čakala, da se moje telo spet sprosti in da nazaj zaplujem v svojo varno, zdravo, zadovoljujočo rutino. Stranski učinek, ob katerem se super počutim je, neverjetno dobra prebava in kar majhno presenečenje zame, moji lasje postajajo spet tako gosti, kot so bili nazadnje pred leti.

Ajda je imela posluh za vse moje težave, taksne in drugačne. Bila je dosegljiva zmeraj, ko sem jo potrebovala, z ogromno mero empatije, a samozavestjo strokovnjakinje, ki ve kaj dela, ki se odlično spozna na svoj posel in ki zmore človeka videti v celoti, ga kot takega obravnavati in sprejeti, spodbujati in občudovati v tistem kar je. Odločitev za Ajdo in njen jedilnik je ena izmed najboljših  odločitev, ki sem jih sprejela in naredila zase v zadnjih nekaj letih. Ajdi in sebi sem globoko hvaležna za to izkušnjo in jo priporočam vsem, ki tavajo v temi, ki si želijo spremembe, pa ne verjamejo več ali morda niso nikoli zares verjeli, da je možna. Da se da. In da pravzaprav sploh ni tako težko. Ravno obratno. Oddaljena je le en telefonski klic. In nagrada je neprecenljiva.

Elizabeta P.

Vas zanima več?

Napišite svoja vprašanja in rezervirajte termin za prvo svetovanje!