fbpx

Pozdravljeni, moje ime je Ajda!

Sem magistrica nutricionistike in ustanoviteljica podjetja Nutrimentum,
ki je nastalo z željo, da vam približa zdrav življenjski slog skozi enostavne
korake, okusne recepte in strokovno podporo.

Danes imam zdravo telesno težo, v svoji koži se dobro počutim dobro in sem (hvala bogu, trenutno) zdrava. Vendar ni bilo vedno tako. Tako kot večina nutricionistov sem tudi sama imela kar nekaj težav s prehrano. V zgodnjih najstniških letih sem se borila z nekaj odvečnimi kilogrami. Vendar so me najstniški hormoni, pretirano obremenjevanje z zunanjim izgledom in pretirano ukvarjanje s športom zapeljali v popolnoma drug ekstrem.

Tako so moja zgodnja dvajseta leta zaznamovali boji z motnjami hranjenja, pretreniranostjo in izgorelostjo.

Ko telo več ne zmore dohitevati tvojega življenjskega tempa veš, da mora biti nekaj hudo narobe. Bil je čas za spremembe. Tako se je začelo moje neformalno izobraževanje o prehrani, športu in zdravih navadah, ki me je kasneje privedlo tudi na Fakulteto za šport v Ljubljani in do magistrskega študija športne in vadbene nutricionistike na Oxford Brookes univerzi v Angliji.

Ko sem začela videti in čutiti spremembe ni bilo poti nazaj. Prehrana je postala moja prijateljica in gorivo za težke treninge ter vsakodnevne izzive. Imela sem več energije in koncentracije. Telo pa se je na spremembe hvaležno odzivalo ter končno vrnilo na zdravo težo.

A potreben je bil čas. Potrebna je bila potrpežljivost. In potrebna je bila vztrajnost.

Zato vam ne bom ponujala magičnih receptov in bližnjic. Osredotočili se bomo na razvijanje zdravih navad, ki vam bodo ostale za celo življenje.  Adijo diete, živijo zdrav življenjski slog!

Nutricionistično svetovanje pri Nutrimentum vam bo dobesedno pisano na kožo, saj se bomo prilagajali vašim željam, urniku in življenjskem slogu. Kdo pravi, da mora biti zdrava prehrana dolgočasna in brez domišljije? Preko lastnih podvigov v kuhinji sem ustvarila recepte, ki so okusni, zdravi in enostavni za pripravo. V kombinaciji s pravimi nasveti in podporo so rezultati, ki si jih želite na dosegu roke.

MY REFERENCES AND EXPERIENCE

FORMALNA IZOBRAZBA:

MSc. Applied Sport and Exercise Nutrition, Oxford Brookes University, Anglija

BSc. Športno Treniranje, Fakulteta za šport, Univerza v Ljubljani

IZKUŠNJE:

Nutricionistka v tretji sezoni The Biggest Loser Slovenija.

Poletno delo  v Berlinskem Startup podjetju Workout for Hapiness.

Opravljanje prakse pri mentorici in nutricionistki Mojci Cepuš iz podjetja Befit.

Vaditeljica funkcionalno športnih vodenih vadb za ženske.

Vaditeljica športnih vadb in vzgojiteljica pri  projektu “Moj izziv”, ki ga organizira Rdeči križ Slovenije. Ukvarjamo se z interdisciplinarnimi  ter disciplinarnimi pristopi pri obravnavi prekomerno hranjenih otrok in mladostnikov.

Nutricinostika pri Zavodu za varstvo pri Delu

Avtorica člankov o športni prehrani v reviji Sokol.

IZA_6011 2_web

Vas zanima več?

Pošljite mi vaše vprašanje.